• StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
 • StigeOnline.dk | Lokale nyheder og arrangementer
Banner
Forside | Debat

Ny køreplan fra Fynbus

Fra den 07. august sker der store ændringer i køreplanerne fra Fynbus.

Det får følgende betydning for ruterne der kører i Stige:

Linie 61:

Ruten ændres så linie 61 hedder Stige - Højby.
Den stopper ikke længere på Odense banegårdscenter.
Hvis du skal skifte til en anden ruten kan du skifte ved Ejlskovsgade (OBC plads J) eller i Hans Mules gade.
Første afgang fra Stige ændres fra kl. 06.16 til kl. 06.24. 
Linie 62 hedder Lumby - Højby.

Linie 141:

kører ikke længere igennem Stige/Hedelundvej. Du skal i stedet med linie 140. Første afgang fra Kirkegyden/Hedelundvej er kl. 04:58 og fra Grønnegyden kl. 05:01. Linie 140 får endestation på Dannebrogsgade (OBC plads H)

Linie 842U:

kører fra Lodsvej kl. 07:33.

Vær opmærksom på at de fleste ruter ændres og mange stopper ikke på Odense banegårdscenter. Du kan se alle køreplanerne for linie 61/62, linie 140 og linie 842U her på Stigeonline under kollektiv trafik.

For alle andre ruter kan du klikke HER

Senest opdateret (Søndag, 7. august 2016 18:33)

 

Fibernet til Stige?

Lynhurtigt Fibernet til Stige?

En gruppe utilfredse Stigeborgere har etableret en gruppe der kæmper for at få Fibernet til Stige af flere grunde. Bl.a. ønsket om en hurtigere hastighed og utilfredshed med YouSee. Mange borgere i Stige oplever problemer med YouSee som dårligt eller intet TV signal, langsom hastighed, udfald eller nedbrud med internettet.

Gruppen som består af Andreas Nissen, Jan Svenstrup og Johnny Pedersen har kontaktet Energi Fyn med henblik på at få fibernet til Stige. Energi Fyn er derfor gået i gang med at undersøge interessen for udrulning af fibernet i Stige.

Stige opdeles i 3 etaper

Energi Fyn kræver normalt at 50% - 60% af husstandene i området bestiller etablering.
Det svarer til omkring 550 husstande. Det er dog lykkedes gruppen at overtale Energi Fyn til at dele Stige op i 3 etaper.

Første  etape omhandler følgende områder:

Akacievej, Bjergfyrvangen, Haugevej, Kirkegyden (fra Stigevej til Valnøddevej), Nistedvej, Rørkrogen, Skippervej (fra Stigevej til Stige Børnecenter), Stigehaven, Stigevej, Tanggårdvej og  Valnøddevej (på højre side når man kommer fra Tanken mod Meneta)

Dette omhandler i alt 289 husstande, hvoraf der skal være 150 tilslutninger før der igangsættes noget. Det er ikke en betingelse at vælge Tv-delen (Waoo). De pågældende husstande skal tilmelde sig inden tirsdag den 01. december 2015 ellers bliver hele projektet ikke til noget. På nuværende tidspunkt har 13 ud af de nødvendige 150 husstande tilmeldt sig.

Valget af ovennævnte husstande er sket ud fra hvor der i forvejen ligger tomme rør i jorden, så det derved bliver billigst muligt for alle.

EnergiFyn har sendt et info-kort ud til alle i etape 1, om at "fiberbilen" holder på p-pladsen ved Tanken Stige den 2 november kl. 14-17. Hvis du har spørgsmål så mød op. Alle er velkomne også de der ikke er nævnt i etape 1.

Du kan følge arbejdet med at få fibernet til Stige på Facebook. Her er der en lukket gruppe der kaldes Fibernet til Stige: https://www.facebook.com/groups/845806488815160/

Hvad er fibernet?

Fibernet et en ny type kabel, som også kaldes for lyslederkabler eller optisk fiber. Det gør de fordi, at de transportere signalet med lysets hastighed. Det er blandt andet derfor man kan nå ekstremt høje hastigheder ved denne type kabel. Energi Fyn tilbyder i dag 50, 75, 100, 250 og 500 mbit opkoblinger - hastigheder der ligger væsentligt over, hvad den gennemsnitlige dansker har i hjemmet.

Samtidig har fibernet den karakteristika, at der er lige så hurtig upload- som downloadhastigheder. Hvor andre bredbåndsforbindelser har 20 mbit download-, men kun 2 mbit uploadhastighed, (skrevet 20/2), har fibernet symmetriske hastigheder, hvilket vil sige, at eksempelvis Waoo! udbyder 50/50, 75/75, 100/100 mbit m.fl.

Fibernet er en fremtidssikret løsning. Den høje kapacitet sikrer nemlig, at der er masser af plads til TV i knivskarp kvalitet, lynhurtigt internet og telefoni - alt sammen uden at det går ud over kvaliteten, også selvom du og din familie bruger det hele samtidigt.

Kan du få fibernet? Tjek det her: https://www.energifyn.dk/privat/fibernet/bestil-fibernet


Fyn er det område i Danmark med den dårligste dækning af fibernettet.

Derfor satte de 10 fynske borgmestre sig sammen i 2014. Dagsordenen for mødet var at få fjernet de sorte internethuller på Fyn, og sikre at Fyn kommer op på samme mobil- og internetdækning som resten af landet.

Mangel på fibernet og bredbånd har skadet væksten og erhvervsudviklingen på Fyn, og medmindre der sker noget kan det nationale mål om hurtigt internet til alle inden 2020 ikke opfyldes.

- Problemet er, at internetdækning ikke er omfattet af samme lovgivning som fx el, vand og varme. Det er udelukkende markedsmekanismerne, der afgør om selskaberne vil udrulle bredbånd i tyndt befolkede områder, siger Faaborg-Midtfyns borgmester, Christian Thygesen.

Adgang til internet er i dag et næsten lige så vigtigt parameter for bosætning som el, vand og varme, og derfor vil kommunerne nu også forsøge at presse selskaberne til at udrulle fiber og bredbånd i udkantsområderne.

- Vi går nu sammen som kommuner og vil stille krav til selskaberne. Sammen er de 10 fynske kommuner en stor kunde hos teleselskaberne, og derfor vil vi bruge vores muskler til at stille krav om bedre udrulning, siger borgmesteren.

Samtidig opfordrer de fynske borgmestre fynboerne til at brokke sig og klage når internettet halter.

- Det er vigtigt med et pres på teleaktørerne fra forbrugerne, så derfor opfordrer vi fynboerne til at fortælle, når deres internet halter, siger Christian Thygesen.

Kilder: TV-2 Fyn, Energi Fyn, Waoo

Senest opdateret (Onsdag, 28. oktober 2015 11:57)

 

Military Display Day

Dato: Søndag den 03. maj 2015
Tid: Kl. 11:00 - kl. 16:00
Sted: H.C. Andersen Airport
Pris: Gratis*
Arrangør: Besættelsesmuseum Fyn
Yderligere information:

Et væld af oplevelser for hele familien. Oplev bl.a.:

 • Rundflyvning i DC-3 (C-47) og helikopter.
 • Veteranfly.
 • Faldskærmsudspring.
 • Veterankøretøjer.
 • Mine og bombesøgning.

Historiske våben og soldater i 2. verdenskrigsuniformer, veteranfly og veteranmotorcykler og militærkøretøjer fra 2. Verdenskrig og den kolde krig fylder pladsen
omkring H. C. Andersen Airport.

Hvis du har mod på at lave din helt egen minesøgning eller lave bombesøgning under en bil, så har du chancen!

Det er også muligt at købe en rundflyvning med helikopter eller med en DC-3 fra 1940.

Veteranforeningerne Forsvarets Veteran Center og De blå Baretter kommer og fortæller om deres arbejde.
Hjemmeværnet er på plads med oplysning og aktiviteter for store og små. Der vil også være faldskærmsudspring ved Center Jump og Fyns Flyveklub holder åbent hus.

Der kan forekomme ændringer i programmet på selve dagen.

Besættelsesmuseum Fyn har åbent for betalende gæster. På museet kan du blive klogere på modstandsarbejdet og hverdagen under besættelsen.
I den gamle kommandobunker kan du høre om tilblivelsen af Beldringe Flyveplads, som tyskerne anlagde i 1944/45.

I en anden bunker kan man finde historiefortæller Jens Peter Madsen, der vil fortælle uhyggelige historier i skæret af petroleumslygterne.
Se også om du kan finde vores strikkede helikopter!

* Der opkræves entré til Besættelsesmuseum Fyn (40 kr./voksne og 20 kr./børn). Gratis parkering.

Betinas Madhus tilbyder lækker frokost, kaffe, kage, is, sodavand m.m.

Arrangementet støttes af Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning. Sponsorer er: GSV og H. C. Andersen Airport.

Senest opdateret (Fredag, 24. april 2015 10:11)

 

Kan du lide at synge med andre?

Fælles folkekor til 2. pinsedag - kom og syng med!

Er du glad for at synge og kan du godt lide at synge sammen med andre? Så meld dig til det store fælleskor, som skal synge til friluftsgudstjenesten 2. pinsedag,den 25. maj ved Lumby Mølle.

Hvis du vil være med i koret, skal du deltage i to øveaftener i Næsby Sognegård hhv. den 7. maj og den 21. maj kl. 19.00-21.00, hvor vi vil lære det, der skal synges og desuden hygge os over en kop kaffe eller the.

Koret ledes i år af Anne Buch Hansenog Dennis Dingfeld, der er organisterfra hhv. Næsby og Lumby og Stige.

Tilmelding til: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. senest den 12. maj med angivelse af navn, telefonnummer og mailadresse.

Vi glæder os til at se dig!

Dennis Dingfeld og Anne Buch Hansen

 

Giv en hånd til Børnehuset Stige

Børnehuset Stige på Skippervej har fået afslag fra Odense kommune på deres ansøgning om en ny legeplads.

Derfor tager bestyrelsen og forældrene selv skovlen i hånden og håber samtidig at der er nogle velgørende sjæle i Stige og omegn der vil donere arbejdskraft, fliser, træstammer, maling, blomster, spånplader og andre ting der kan bruges til en legeplads.

Der afholdes arbejdsdag lørdag den 09. maj fra kl. 09:00. Bestyrelsen prøver at få så mange forældre til at deltage eller bidrage.

På arbejdsdagen skal der bl.a. males, lægges fliser til en kørebane, plantes blomster og planter, opsættes legeborde og vaske, lave en vandbane af tagrender og flytte rundt på nogle af de nuværende elementer så de får et bedre overblik men vigtigst af alt mere plads til leg.

Hvis du har lyst til at hjælpe eller donere ting til legepladsen så kontakt venligst Lene Torp Grønfeldt på e-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen børnehuset Stige

 
Flere artikler...